04 Mart 2020 - 1501 Okunma

Bartın Valiliği Proje Ekibi tarafından yazılan, “Bilinçli ve Güçlü Kadınlar Diyarı Bartın” projesine ilişkin protokol Ankara’da imzalandı.

Japonya Büyükelçiliği’nde düzenlenen imza törenine BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Bartın Valisi Sinan Güner, Türkiye-Japonya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ak Parti Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, Japonya Büyükelçisi Akio Miyajima, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, İl Özel İdaresi Eski Genel Sekreteri İbrahim Kayış, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Bartın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Feridun Güler, BAKKA Bartın Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Osman Bahadır Kalecik, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi Aytekin Yıldırım, BSYDV İnceleme Görevlisi Şeyda Usta ile Japonya heyeti  katıldı.

Vali Sinan Güner yaptığı konuşmada, “Ekonomik kalkınmanın temelini üretim, üretimin temelini de nitelikli insan gücü oluşturur. İlimizin ekonomik ve sosyal yönden kalkınmasına verdiğimiz önem  kapsamında yaptığımız çalışmalar sırasında yaş, sağlık gibi açılardan üretici olabilecek durumda olduğu halde, meslek becerileri olmaması, bölünmüş aile, bekâr anne gibi dezavantajlar nedeniyle üretim dışı kalan kadınlarımıza bu proje ile sertifikalı eğitim desteği verilerek, beceri geliştirme imkânı sağlanması ve bu sayede kadınlarımızın bir taraftan üretime katılarak sosyo-ekonomik yönden güçlenip aile ekonomilerine katkı sağlayacak diğer taraftan da kırsal kalkınmanın en önemli aktörlerinden biri haline gelecek olmaları hedeflenmektedir. Bartın’ın “Bilinçli ve Güçlü Kadınlar Diyarı” olmasına vermiş olduğunuz tüm maddi ve manevi desteklerinizden dolayı başta Japonya Hükümetine, Büyükelçimize ve tüm Büyükelçilik çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından imza töreni gerçekleştirildi. İmza töreni resepsiyon ile sona erdi. 
Tüm Türkiye’de 200 proje arasında yapılan değerlendirme sonucunda Japonya Hükümeti tarafından hibe desteğine uygun olarak kabul edilen proje yaklaşık 90.000 USD hibe desteği almaya hak kazanmıştır.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et