27 Haziran 2022 - 1191 Okunma

Ülkemizde bölgesel gelişme çalışmalarına yeni ve bütüncül bir perspektif kazandırılması amacıyla 2024-2028 yıllarını kapsayacak Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi ve bölge planları hazırlıkları başlatılmıştır. 7 Haziran 2022 tarihli Cumhurbaşkanlığı Genelgesi (Sayı: 31859) uyarınca söz konusu çalışmalar merkezi düzeyde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, yerel düzeyde ise Bakanlığın yönlendirmesi çerçevesinde kalkınma ajanslarının koordinasyonunda yürütülecektir.

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusunda Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinden oluşan TR81 Batı Karadeniz Bölgesinin temel stratejileri ile stratejik öncelikleri, sosyo-ekonomik gelişme eğilimleri, yerleşmelerin gelişme potansiyeli, sektörel hedefleri, faaliyet ve altyapıların dağılımını belirlemek amacıyla yürütülecek bölge planı hazırlıkları Ajansımız tarafından yürütülmektedir. Planın kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarından tüm paydaşlarla iş birliği içerisinde hazırlanması amacıyla Ajansımız koordinasyonunda analizler, çalıştaylar, anketler ve paydaş görüşmeleri planlanmış olup bazı çalışmalara halihazırda başlanmıştır.

 Ajansımız tarafından paydaş görüşlerinin alınması amacıyla bir dış paydaş anketi hazırlanmış olup ankete aşağıdaki linkten ulaşılabilmektedir. Paydaş görüşleri Cumhurbaşkanı tarafından onaylanacak olan"TR81 Batı Karadeniz 2024-2028 Bölge Planı"  çalışmalarına yön verecek ve bölgenin gelecek projeksiyonunun oluşturulmasına katkı sunacaktır. Kapsayıcı bir plan oluşturulması için ankete toplumun her kesiminin katılımı oldukça önemlidir.

Anketi doldurarak birlikte planlama sürecine katkı ve destek verdiğiniz için teşekkür ederiz.
Anket Linki: https://forms.gle/4k4vBDgP9M2ZN78u9 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et