30 Haziran 2010 - 1929 Okunma

BAKKA Bartın Yatırım Destek Ofisi personeli 29 Haziran 2010 Salı günü Bartın Genç İşadamları Derneği´ni (BARTINGİAD) ziyaret etti. Derneğin toplantısına katılan Bartın YDO uzmanları Fethullah Tatlılıoğlu ve Osman Bahadır Kalecik, BAKKA ve YDO´nun işlevi konularında bilgiler verdi. 

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan BARTINGİAD Başkanı Sinan KİREÇ, Bartın´ın kalkınması için yerelden başlatılan çalışmalar için BAKKA´ya ve Yatırım Destek Ofisi´ne teşekkür etti. Bartın´a yatırım yapmayı düşünen yatımcılarla bizzat ilgilendiğini, bölgenin rekabet gücünün artması için her türlü fedakârlığın gösterildiğini ve özverili çalışmaların sonuçlarının alınması gerektiğini belirtti.

Bartın İl Özel İdaresi binası birinci katında hizmet vermeye başlayan Bartın YDO, Bartın için yatırım ve yatırımcıya dair her türlü konunun kendilerini de ilgilendirdiğini belirterek, Kalkınma Ajansları mevzuatı gereği yatırımcının izin ve ruhsat işlerini takip ettiklerini hedeflerinin Bartın´da istihdam ve yatırımların artması konusunda yatırımcılara destek olmak ve Bartın´ın bir marka ve yatırımcılar için cazibe merkezi olması için çalışmak olduğunu belirtti.

Yaklaşık 2 saat süren toplantıda mikro ve makro boyuttaki TR81 bölgesinin ve Bartın´ın sorunları ele alındı. Bölgedeki sanayi profili, kültür ve turizm potansiyeli, kümelenme çalışmaları, alternatif enerjiler, Kastamonu - Sinop - Çankırı bölgesiyle ilişkiler, ortak ihracat ve işbirliği projeleri, Bartın Limanı´nın etkin hale getirilmesi, Karadeniz sahil yolu, kapsam ve ulaşım ağı genişletilmiş demiryolu projesi, Zonguldak Havaalanı´nın işlevinin daha da artması, duble yolların bitirilmesi gibi projeler ve hazırlanmakta olan 1/25.000 Çevre Düzeni Planı´na katılımın önemi, yatırımcıya yer tahsis etme ve Tarım ihtisas OSB´leri olabilirliği, globalleşen dünyada rekabet, mikro ölçekli ar-ge çalışmalarının başarısı gibi konulara değinildi.

Toplantının sonunda Bartın´ın ekonomik gelişimi için Bartın Genç İşadamları Derneği ve BAKKA Bartın Yatırım Destek Ofisi´nin koordineli olarak çalışma içinde olması öneminin altı çizildi.

 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et