20 Mayıs 2020 - 1430 Okunma

Bartın Üniversitesi’nin başvuru sahibi olduğu “Bartın Üniversitesi Engelsiz Yaşam Alanı” projesine ilişkin güdümlü proje desteği sözleşmesi Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Bartın Valisi Sayın Sinan Güner ile Bartın Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Orhan Uzun tarafından imzalandı.

Bartın Üniversitesi Engelsiz Yaşam Alanı projesi Bartın Üniversitesi sahipliğinde işitme engelliler, bedensel engelliler, yaygın gelişimsel bozukluğu gösteren bireyler, zihinsel engelliler ile engelli bireylerin ailelerine yönelik bir projedir. Projeyle, engelli bireylerin fiziksel, sosyal ve sportif etkinliklerde bulunması amacıyla açık alan tesisleri inşa edilecektir. Bu tesislerin içinde çocuk parkı, trafik eğitim ve bisiklet parkuru ve bisiklet parkı, açık spor alanı, toprakla oynama ve tarım alanı, kum havuzu, kümes hayvan barınağı ve evcil hayvanlar birimlerinin tesis edilmesi amaçlanmaktadır. Farklı il ve yerleşim yerlerinden gelen ailelerin kısa veya uzun süre kalmalarını sağlamak üzere proje kapsamında bir konaklama birimi inşa edilecektir. Böylelikle, projenin yaygın etkisinin artırılması ve bu yaşam alanından ve rehabilitasyon merkezinden daha uzak birimlerden gelenlerin yararlanması sağlanmış olacaktır. Proje kapsamında bir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon binası inşa edilecektir. Bu merkez binası içinde bireysel eğitim odaları, grup eğitim odaları, fizyoterapi salonu, veli görüşme odası, müzik ve ritim odası, uygulama evi, iş atölyesi, spor alanı, veli bekleme salonu, çok amaçlı salon, bilişim laboratuvarı, robotik kodlama atölyesi, mutfak, idari odalar yer alacaktır.

Bartın Üniversitesi Engelsiz Yaşam Alanı projesi kendi içinde bütünleşik bir proje olup tüm engelli bireylerin, ailelerinin, özel eğitim öğretmen ve öğrencilerinin yararlanacağı açık ve kapalı alan tesisleri inşa edilerek bu bireylere yönelik fiziksel, sosyal ve eğitim imkanı sağlanacaktır. Ayrıca, kadınların işgücü becerileri ile girişimcilik yeterlilik ve faaliyetlerini artırmaya yönelik teorik ve pratik eğitimlerin verilmesi projenin içeriğinde yer almaktadır. Bu faaliyetler kapsamında proje toplam bütçesi 5.860.900,00 TL olup, Ajans destek tutarı 4.395.425,26 TL’dir.

Proje kapsamında tamamlanan açık alan tesisleri bölgedeki tüm engelliler ile bu alanda eğitim veren özel eğitim merkezlerinin ücretsiz kullanımına açık olacaktır. Özel eğitim öğretmenleri yönetiminde üniversitenin ilgili bölümlerindeki öğrencilerin gönüllü katılımlarıyla engellilere ve ailelerine yönelik özel eğitim ve mesleki eğitimler verilecektir. 

İmza töreninde konuşan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Bartın Valisi Sayın Sinan Güner; “Devletimiz, son yıllarda engelsiz bir Türkiye, engelsiz bir toplum ve engelsiz bir gelecek için ulaşımdan eğitime, çalışma hayatından sağlık hizmetlerine varıncaya kadar her alanda birçok düzenlemeyi hayata geçirmiştir. İmzaladığımız bu proje de hem şehrimiz hem de bölgemiz için oldukça önemlidir. Her alanda yürüttüğü çalışmalarla bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayan Bartın Üniversitesi’nde gösterilen bu çabalar bizleri gururlandırmaktadır. Bu noktada başta Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Uzun olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

Proje imza töreninde BAKKA Bartın Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Osman Bahadır Kalecik ve Proje Yöneticisi, Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Yazıcı da hazır bulundu.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et