10 Haziran 2022 - 718 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında Genç İstihdam faaliyetlerine yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından her yıl ülke genelinde belirli bir alanda tema belirlenerek Ajanslardan bu tema çerçevesinde çalışmalar yapması beklenmektedir. 2022 ve 2023 yılları için de odak olarak “Genç İstihdam” teması belirlenmiş olup faaliyetlere yönelik esaslar ve uygulama çerçevesi kurgulanmıştır. Ajanslar tarafından bu esaslar kapsamında ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde faaliyetler gerçekleştirmektedir.

Bu kapsamda, Zonguldak ilinde, gençlerin niteliklerinin ve becerilerinin geliştirilmesi, mesleki eğitim düzeyinin ve istihdam edilebilirliğinin artmasını sağlamak amacıyla, Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve BAKKA işbirliği ile ilgili çalışmaların planlı ve koordineli bir şekilde yürütülmesi amaçlanmıştır.  Bu doğrultuda, 10 Haziran 2022 Cuma günü Zonguldak Valiliğinde düzenlenen tören ile işbirliği protokolü imzalanmıştır. Protokol kapsamında, 2022 ve 2023 yılları boyunca, ortak eğitimler, kariyer günleri, istihdama yönelik etkinlikler vb. çalışmalar gerçekleştirilecektir.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et