01 Ekim 2021 - 526 Okunma

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2021 yılı teması olarak belirlenen kaynak verimliliği konusu kapsamında TR81 Batı Karadeniz Bölgesinde (Zonguldak, Karabük, Bartın) paydaşların kaynak verimliliği ve alt bileşenleri hususunda farkındalığını arttırmak için iki günlük seminer programı gerçekleştirildi.

Seminerlerde kaynak verimliliği konusunda proje yürütmek isteyen kurum, kuruluş ve işletmelere yönelik olarak mevzuat ve genel çerçeve, uygulama projeleri, etüt çalışmaları, verimlilik arttırıcı proje örnekleri ve destek mekanizmaları hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

Program kapsamında birinci gün gerçekleştirilen Sanayide Enerji Verimliliği seminerinde güneş enerjisi çözümleri, teknolojileri, uygulamaları, enerji verimliliğinde ülke stratejisi ve gelişim politikaları ele alınmıştır. Enerji verimliliği mükemmeliyet merkezi çalışmaları, sanayide verimlilik artırıcı uygulamalar: TEVMOT projesi ve model fabrikalar ile verimlilik mevzuatı ve destekler kavramları aktarılmıştır.

Programın ikinci günü gerçekleştirilen Üretimde İnovasyon seminerinde ise yalın üretim ve dijital dönüşüm endüstri 4.0, temiz üretim (eko-verimlilik), inovasyon ve girişimcilik akademisi çalışmaları ile yalın dönüşüm ve yenilik konuları ele alındı.

Seminerde yer alan konuları içeren sunumlar aşağıda yer almaktadır, indirmek için tıklayabilirsiniz.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et