13 Şubat 2020 - 1213 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından, bölgenin yatırım, işgücü, eğitim ve sanayi alanında potansiyelini yakından takip etmek ve paydaşlarla işbirliğini güçlendirmek için 12 Şubat 2020 tarihinde Alaplı ve Kdz. Ereğli’de bir dizi ziyaret ve görüşme gerçekleştirildi. Ziyarete, BAKKA Genel Sekreteri Muhammed Ali Oflaz, İzleme Değerlendirme ve Raporlama Birim Başkanı Dr. Hakkı Yavuz Toplu, Strateji Geliştirme ve Planlama Birim Başkanı Mehmet Çetinkaya, Zonguldak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mustafa Ayhan İnanır ve Bilgi İşlem Sorumlusu Muhammed Temli katılım sağladı.

Programa, Alaplı’ya yeni yatırım yapan ve silgi üretimi alanında Türkiye’deki iki tesisten biri olan fabrikanın imalat sahasında incelemeler yapılarak başlandı. Yatırımcı Mesut Atalay’la birlikte tesis gezilirken kendisinden brifing alındı. Yatırıma ilişkin, ürün çeşitlendirme, Ar-Ge çalışmaları, teşvik ve destekler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Programa, bölgemizin önemli eğitim kurumlarından biri olan Alaplı Bahçeşehir Koleji ziyaretiyle devam edildi. Okul Müdürü Yasin Topal’dan okul faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler alındı. Okulun robotik kulübü ziyaret edilerek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi sahibi olundu. Ajansın Siber Vatan Projesi kapsamındaki siber güvenlik çalışmaları ve robotik alanında gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgiler verildi.

Programın devamında, bölgemizin en büyük sanayi kuruluşu olan, bölgedeki ekonomik hareketliliğe ve istihdama önemli katkılar sağlayan Erdemir A.Ş. tesislerine ziyaret gerçekleştirildi ve Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral’la görüşme yapıldı. Genel olarak çelik sektörünün ülkemizdeki ve bölgemizdeki durumunun istişare edildiği ziyarette, Ajans faaliyetleri ve güncel çalışmaları, Erdemir faaliyetleri hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et